سرکابل و مفصل

تاریخ : 19 / 9 / 1391
نویسنده : حامد قره داغی


 

سرکابل ها و مفصلها جهت اتصال و انشعاب گیری کابل های برق مورد استفاده قرار میگیرند.از انواع پرکاربرد و معروف این سرکابل ها میتوان به سرکابل های Heat shrink،Cold Shrink،Slip on،Plug-in  و... اشاره نمود که در زیر مقاله مفیدی درمورد این نوع سر کابل و مفصل ها فراهم آوردیم.

 

 


ما غایبیم، او منتظر آمدن ماست . . .|وبلاگ هارمونیک |

آموزش گروه برداري ترانسفورماتوره 3 فازه

تاریخ : 2 / 9 / 1391
نویسنده : حامد قره داغی


 

 

 

اصولاً در ترانسفورماتورها بین ولتاژ اولیه و ثانویه ، اختلاف فازی حاصل می شود که مقدار آن ، بستگی به طریقه اتصال بین سیم پیچ های مختلف داخل ترانسفورماتور دارد . پس ابتدا باید نحوه اتصالات سیم پیچ های اولیه و ثانویه را مشخص نمود . برای مشخص نمودن اتصالات سیم پیچ های ترانسفورماتور از حروف اختصاری استفاده می شود . به این ترتیب که اتصال ستاره با Y ، اتصال مثلث با D و اتصال زیگزاگ را با Z نشان می دهند.

در ضمن اگر اتصال مورد نظر در طرف فشار قوی باشد ، با حروف بزرگ  و اگر در طرف فشار ضعیف باشد ، با حروف کوچک نمایش می دهند ؛ مثلاً اتصال ستاره ستاره با Yy و یا اتصال مثلث زیگزاگ با Dz مشخص می شود ( لازم به ذکر است که حروف معرف اتصال طرف ولتاژ بالا یا فشار قوی ، در ابتدا ، و حروف معرف اتصال طرف ولتاژ پایین ، بعد از آن قرار می گیرد ) . حال اگر در طرف ستاره یا زیگزاگ ، مرکز ستاره یا زیگزاگ ، زمین شده باشد ، متناسب با اینکه اتصال مربوطه در طرف ولتاژ بالا یا پایین باشد ، به ترتیب از حروف N یا n استفاده می شود ؛ مثلاً Yzn یعنی اتصال ستاره زیگزاگ که مرکز زیگزاگ ، زمین شده است و اتصال ستاره در طرف ولتاژ بالا ، و زیگزاگ در طرف ولتاژ پایین است .

بعلاوه در ترانسفورماتورها ، هر فاز اولیه با فاز مشابه اش در ثانویه ، اختلاف فاز مشخصی دارد که جزء خصوصیات آن ترانسفورماتور به شمار می آید ؛ مثلاً ممکن است این زاویه ۰، ۳۰ ، ۱۵۰ ، ۱۸۰ و باشد . برای آنکه زاویۀ مذکور ، اختلاف فاز را برای هر ترانسفورماتور مشخص نمایند به صورت مضربی از عدد ۳۰ تبدیل می کنند و مضرب مشخص شده را در جلوی حروف معرف اتصالات طرفین ترانسفورماتور می آورند . مثلاً مشخصه YNd11 بیانگر اتصال اولیه ستاره با مرکز ستاره زمین شده و ثانویه ، مثلث است که اختلاف زاویه بین اولیه و ثانویه برابر ۳۳۰ می باشد . به این عدد گروه ترانسفورماتور می گویند .

به طور کلی مطابق استاندارد IEC76-4 ، نوع اتصالات ترانسفورماتورها می تواند مطابق یکی از اعداد ۱۱،۱۰،۸،۷،۶،۵،۴،۲،۱،۰ باشد . اصولاً اتصالات ترانسفورماتورها به چهار دستۀ مجزا تقسیم می شوند که عبارتند از :

دستۀ یک : به ترانسفورماتورهایی گفته می شود که دارای گروه ۰،۴ یا ۸ هستند .

دستۀ دوم : به ترانسفورماتورهایی گفته می شود که دارای گروه ۲،۶ یا ۱۰ هستند .

دستۀ سوم : به ترانسفورماتورهایی گفته می شود که دارای گروه ۱ یا ۵ هستند .

دستۀ چهارم : به ترانسفورماتورهایی گفته می شود که دارای گروه ۷ یا ۱۱ هستند .

اما دو موضوع مهم در گروه و اتصال ترانسفورماتورها ، تعیین گروه آنها با توجه به نوع اتصال ، و یا یافتن نوع اتصال سیم پیچ ها با توجه به دانستن گروه ترانسفورماتور می باشد .

 

 


برچسب ها: آموزش کامل ترانسفورماتورهای 3فازه, آموزش کامل گروه برداری ترانسفورماتورهای 3فازه, آموزش گروه برداری, آموزش گروه برداری ترانسفورماتور, آموزش گروه برداری ترانسفورماتورهای 3فازه, آموزش گروه برداری کامل, اتصال ترانسفورماتورها, اتصال ترانسفورماتورها در آموزش کامل گروه برداری ترانسفورماتورهای 3فازه, اتصال ترانسفورماتورها در گروه برداری ترانسفورماتورهای 3فازه, اتصال زیگزاگ را با Z, اتصال ستاره با Y, اتصال مثلث با D, اختلاف زاویه بین اولیه و ثانویه, اختلاف زاویه بین اولیه و ثانویه در آموزش کامل گروه برداری ترانسفورماتورهای 3فازه, اختلاف زاویه بین اولیه و ثانویه گروه برداری ترانسفورماتورهای 3فازه, اختلاف فاز در آموزش کامل گروه برداری ترانسفورماتورهای 3فازه, اختلاف فاز در ترانس ها, اختلاف فازی آموزش کامل گروه برداری ترانسفورماتورهای 3فازه, ترانسفورماتور, ترانسفورماتورهای 3فازه, تعیین گروه ترانس, ستاره یا زیگزاگ, نحوه اتصالات سیم پیچ های اولیه و ثانویه, ویکی برق, گروه برداری ترانس ها, گروه برداری ترانسفورماتور, گروه برداری ترانسفورماتورهای 3فازه,

ما غایبیم، او منتظر آمدن ماست . . .|وبلاگ هارمونیک |

آشنايي با تعاريف و تجهيزات مورد استفاده در برق قدرت

تاریخ : 1 / 8 / 1391
نویسنده : حامد قره داغی


 

CT: چون جریان خطوط زیاد می باشد و نمی توان مستقیما آن را اندازه گرفت با استفاده ازاین دستگاه از جریان نمونه برداری میکنند.این دستگاه به صورت سری در مدار قرار می گیرد.همچنین برای ایزوله شدن شبکه های فشار قوی از سیتم های اندازه گیری و حفاظت از این وسیله استفاده می شود

CVT: به موازات برقگیر این دستگاه نصب می گردد و علت استفاده آن برای سد کننده فرکانس ۵۰ هرتز برای سیستم مخابراتی و اندازه گیری ولتاژ و محافظت برای رله ها مورد استفاده قرار می گیرد و فرق آن باPT این است که پی تی فقط برای اندازه گیری و حفاظت مورد استفاده قرار می گیرد.

PLC: روشی است که سیگنال های مخابراتی را از یک پست یا نیروگاه توسط خطوط فشار قوی ارسال کرده و در پست یا نیروگاه دیگر دریافت می کنند.

 PT: چون ولتاژ خطوط زیاد می باشد و نمی توان مستقیما آن را اندازه گرفت با استفاده ازاین دستگاه از ولتاژ نمونه برداری میکنند.این دستگاه به صورت موازی در مدار قرار می گیرد.همچنین برای حفاظتی که نیاز به نمونه ولتاژ مانند رله های ولتاژی مانند رله های اندر ولتاژ یا آور ولتاژ و رله دیستانس دارد استفاده می شود.

REF رله: این رله مشابه رله دیفرانسیل می باشد و برای اتصالیهای فاز با زمین در داخل ترانس به کار می رود و به طور جداگانه در دو طرف ترانس نصب می شود.

 


برچسب ها: تعاريف برقي,

ما غایبیم، او منتظر آمدن ماست . . .|وبلاگ هارمونیک |

صفحه قبل 1 صفحه بعد